Новини

Стойка Кръстева ще подкрепя виртуозите в ърбан спортовете този уикенд

Звездата на световния бокс ще бъде сред официалните гости на спортния празник, който е част от инициатива „София – европейска столица на спорта“

Олимпийската шампионка Стойка Кръстева ще подкрепя виртуозите в новите градски дисциплини по време на Ърбан феста „Спортувай в твоя град“ този уикенд. Звездата на световния бокс ще бъде сред официалните гости на спортния празник, който е част от инициатива „София – европейска столица на спорта“. Малко след като спечели безапелационно олимпийското злато в Токио, Стойка Кръстева стана треньор на деца и сега с част от своите млади възпитаници ще приветстват участниците в „Спортувай в твоя град“. Фестивалът в Северният парк до столичния стадион „Локомотив“ включва три държавни първенства и един национален турнир в най-новите и супер атрактивни градски дисциплини – брейк танците, стрийт фитнеса, баскетбола 3х3 и градския паркур.

Наред с това, при благоприятно време в неделя сутринта организаторите планират детски турнир по баскетбол 3х3. В обедните часове на същия ден ще има стречинг шоу, а веднага след това всеки присъстващ ще може да пробва шанса си в колелото на късмета с много награди и абонаментни карти за достъп до елитна фитнес верига.

Националният турнир по БРЕЙК започва с квалификации в събота, а най-добрите ще бъдат определени в късните следобедни часове. Състезанията също така са част от поредицата WORLD KIDZ BREAKIN’ CHAMPIONSHIP U18 PRO по концепция на @og.samson, което ще даде възможност на състезателите да се изявят на международно ниво. От най-резултатните брейкъри под 18 г. ще бъдат избрани едно момиче и едно момче от категориите девойки/юноши, които ще вземат квота за участие в батъл 1vs1 на световния финал WORLD KIDZ BREAKIN’ CHAMPIONSHIP U18 PRO.

Същевременно 25 отбора се регистрираха за държавното първенство по БАСКЕТБОЛ 3Х3. Шампионатът ще бъде в събота с начален час 10:00 в Северен парк. Първенецът на България за 2022 г. ще получи право да представя страната на квалификациите за Европейското първенство в Констанца (Румъния) 04-05.06.2022 г. Клубовете от Национална Баскетболна Лига / National Basketball League са получили покани за участие и шоуто ще бъде гарантирано.

Легендарният олимпиец Йордан Йовчев и неговите „запалени“ по СТИЙТ ФИТНЕСА и ГРАДСКИЯ ПАРКУР момчета също отдавна чакат този спортен фестивал за да събират овации със спиращи дъха скокове и салта. В събота, 30 април е денят за виртуозите в паркура със записване в 10.00 ч. и старт на състезанията в 11.00 ч., а награждаването на най-добрите ще е след 16.00 ч. в зависимост от броя на участниците. В неделя, 1 май на сцената излизат най-добрите в България в стрийт фитнеса. И при тях регистрацията е в 10:00, старт на състезанията в 11.00 ч. и връчването на наградите на призьорите след 16 ч. в зависимост от записалите се участници.

ОТКРИВАНЕТО на Ърбан феста е в събота, 30 април в 13.00 ч. Покрай състезанията и супер изпълненията ще има много настроение, музика и усмивки.

Ето и подробната програма на „Спортувай в твоя град“ 2022:

Събота, 30 април
09:00 – БАСКЕТБОЛ Потвърждаване на участниците и разпределяне групи
10:00 – ПАРКУР Записване
10:00 – БАСКЕТБОЛ Старт на групова фаза
11:00 – 12:00 БРЕЙК – Потвърждаване на регистрация
11:00 – ПАРКУР Старт на състезанията
12:00 – 13:00 БРЕЙК – Технически инструктаж загрявка
13.00 – 13.15 ОТКРИВАНЕ НА ЪРБАН ФЕСТА
13:15 – 18:00 БРЕЙК Квалификации
СЛЕД 14:00 БАСКЕТБОЛ 1/8; ¼; ½ финали, мач за трето място и финал
СЛЕД 16.00 ПАРКУР Награждаване (в зависимост от броя участници)
19:00 – 21:00 БРЕЙК Финали и награждаване

Неделя, 1 май
10:00 – СТРИЙТ ФИТНЕС Записване
10:30 – БАСКЕТБОЛ 3Х3 – ДЕТСКИ ТУРНИР
11:00 – СТРИЙТ ФИТНЕС Старт на състезанията
12:00 – ФИТНЕС СТРЕЧИНГ
12:30 – КОЛЕЛОТО НА КЪСМЕТА с наградите на Pulse
СЛЕД 16.00 – СТРИЙТ ФИТНЕС Награждаване (в зависимост от броя участници)

Не пропускайте шоуто на виртуозите в брейка, стрийт фитнеса, градския паркур и баскетбола 3х3 – най-добрите в България ще играят за вас тази събота и неделя в обновения Северен парк до столичния стадион „Локомотив“.

Свързани статии

Back to top button