Снимка: БФБокс

Гласове от спортаНовини

Светлана Каменова: Показах, че мястото ми е на най-голямата сцена

“Емоционално завръщане за мен, след толкова години отсъствие, трябваше да се отдам напълно на спорта, да изключа всички странични дейности, за да се завърна по този начин и да покажа, че мястото ми е на този ринг, на международната сцена и на най-големите състезания. Пътят на завръщането е със сигурност този – човек мечтае за олимпийското злато. Това означава правилна подготовка, правилна тренировка, правилен режим и отдаденост. Доказано имам най-добрия треньор в света, в лицето на Борислав Георгиев, с олимпийска шампионка като Стойка Кръстева”, сподели Светлана Каменова пред БФБокс след успеха си на турнира “Странджа”.

Припомняме, че тя се поздрави с първата позиция при 57-килограмовите, показвайки нагледно, че се е устремила към върховете на големите международни турнири – европейски и световни първенства.

“Емоциите са много различни, сега съм по-зряла, няколко години бях помощник треньор в националния отбор за девойки. Видях нещата от кухнята и успях да овладея емоциите, да се науча да бъда по-сдържана, което изключително много помага. Потушаваш емоциите, за да си концентриран на ринга”, заяви Каменова.

“Със Стойка Кръстева сме заедно от 2007 година, когато бяхме на европейско първенство. Тогава бях на 17, тя беше малко по-голяма. Дори и на сън я чувам. Вземам предвид всяко нещо, което казва. За мен е важно обаче да слушам треньора Борислав Георгиев, който е в ъгъла”, допълни тя.

Свързани статии

Back to top button