Снимка: БФМ

Новини

Теодор Кабакчиев с победа в испанския Хард ендуро шампионат

Най-добрият ни ендуро състезател Теодор Кабакчиев спечели надпреварата от 3-ия кръг в испанския Хард ендуро шампионат, който се проведе в Ла Пескуера. Кабакчиев не остави шанс на конкуренцията, като доминираше почти през цялото състезание, въпреки че не беше в най-добра кондиция – висока температура и стомачни проблеми, споходили го ден преди старта на състезанието, информират от БФМ.

„Много специална победа за мен в испанския шампионат по хард ендуро! Вдигнах температура предния ден и имах проблеми – висока температура и стомашни проблеми. Отидох, за да се състезавам и не исках да се прибера вкъщи, без да опитам. Така че направих няколко обиколки със средно темпо и позицията ми не беше лоша. Така че тогава не можех да си представя да спра и да се откажа. Продължих да карам обиколка за обиколка. Успях да поведа в последната обиколка и да спечеля състезанието. След финалната линия, когато премерихме температурата ми, беше 39 градуса. Определено най-трудните 3 часа, които съм имал! Водих битка със себе си и моето его. Благодаря на “Еконт”, че повярваха в мен! Благодаря и на всички българи за подкрепата и на всички, които ми помогнаха да направя това!, коментира Кабакчиев след края на изтощителната надревара.

Следващият кръг от испанския Хард ендуро шампионат ще е в края на октомври край Овиедо. В класирането след 3 кръга начело е Франсеск Морет Клота с 60 точки (от 3 участия), Марио Роман е втори с 50 (2 уч.), а Теодор Кабакчиев е трети с 47 точки (2 уч.)

Свързани статии

Back to top button