Снимка: БФТенис

Вдъхновяващи историиНовини

Украински талант започна безплатни тренировки на кортовете на ТК “Черно море Елит” (Варна)

Скоро във Варна се очаква да пристигне и Вячислав Белински – европейски шампион за юноши до 18 годишна възраст

Марк е на 10 години от Одеса. Той е във Варна заедно със семейството си с цел да бъдат избегнати военните действия в Украйна. Момчето тренира тенис от петгодишен и е картотекиран в украинската тенис федерация от Черноморец (Одеса). От днес Марк започна абсолютно безплатни тренировки на кортовете на ТК “Черно море Елит”, гр. Варна. В “Черно море Елит” вече има и други запитвания от състезатели, които очакват да напуснат Украйна в близките дни, съобщава БФТенис.

Скоро във Варна се очаква да пристигне и Вячислав Белински – европейски шампион за юноши до 18 годишна възраст. Той бе партньор на двойки на българина Пьотр Нестеров по двойки на турнирите от Големия шлем през миналата година. Двамата спечелиха трето място по двойки на Ролан Гарос за юноши. През миналата седмица Белински игра за нац. отбор на Украйна за Купа „Дейвис”.

Припомняме, че българската федерация по тенис започна инициатива за подпомагане на спортистите и техните семейства във връзка с продължаващата война в Украйна. Всеки работен ден ще бъде предоставен безплатен достъп до кортовете на Националния тенис център за състезатели от украинската федерация.

Действия в подкрепа вече е предприе и втората ни ракета и член на УС на БФТенис Димитър Кузманов.

Лице за връзка с украинската федерация по тенис и отговорник за координация с клубовете в страната по тази инициатива e г-н Илия Атанасов – директор “Развитие” на БФТ (ilanytennis@gmail.com).

Свързани статии

Back to top button