Гласове от спорта

Валентин Димов: Бих направил всичко Григор Димитров да е в състава за Купа “Дейвис”

Валентин Димов постави отлична оценка на тенисистите си, след като България победи Парагвай с 3:1 за Купа “Дейвис”. Капитанът на отбора изрази надеждите си, че представянето на отбора ще продължи да бъде добро и призна, че има голямо желание един ден Григор Димитров да се завърне в състава.

“Много може да се дискутира по темата Григор Димитров и Купа “Дейвис”. Постигнем ли по-горно класиране, бих направил всичко възможно той да бъде в отбора. Момчетата също искат. Той ни е топ тенисиста от много години и ни е голяма опора”.

“Разбира се, винаги може да се иска още. При положение, че свършихме с 3:0 победи след първите три мача, работата е свършена”, каза Димов пред предаването “Брейк пойнт” по Max Sport 1.

“Олична оценка за Димитър Кузманов, Алекс Лазаров и Александър Донски. Пьотър Нестеров показа отличен тенис при дебюта си. Това беше добър старт за него”.

България е напред в Световна група II и в края на лятото нашите тенисисти ще играят за място в плейофите на Световна група I през 2023 г. Следващият мач на националите ще бъде на 16-17 или 17-18 септември 2022 г., като предстои жребий да определи съперника ни.

Свързани статии

Back to top button