Снимка: БНТ, кадър

Новини

Владимир Зографски: Допуснах грешки, но утре е големият ден

Българинът намери място сред първите 50 състезатели на финала, които добиват право за участие в основната схема.

Българският състезател в ски-скока на Олимпийските игри в Пекин Владимир Зографски сподели пред БНТ, че има какво да подобри за утрешния финал на т.нар. “малка” шанца.

„Надявам се утре да е по-добре, допуснах няколко грешки, но това е квалификация, утре е големият ден. Забавянето преди скока не бих казал, че ми пречи, аз гледам да се концентрирам за това какво ми престои. По-лошо е, ако се наложи да чакаш на тези температури“, сподели Зографски след квалификацията.

Българинът намери място сред първите 50 състезатели на финала, които добиват право за участие в основната схема.

“Олимпийските игри са най-големият зимен форум, всичко е на много високо ниво, на мен ми харесва тук, бих казал по-добре от предишните две, на които съм участвал“, каза Зографски.

Запитан за неудобството от провеждането на тестове против COVID-19 всеки ден, той сподели: „На Световната купа също имаме всеки ден тестове, така че може да се каже, че вече сме свикнали.“

“Ако искаме да подобрим класирането от последната Олимпиада, ще трябва да направим подобрения“, сподели още Владимир Зографски.

Финалът започва в 13.00 часа в неделя, 6 февруари. Състезанието на нормалната шанца можете да проследите по БНТ 1, БНТ 3 и онлайн в спортната секция на bntnews.bg.

Свързани статии

Back to top button