Снимка: БФБокс

Новини

Ясен Радев и Кристиян Николов са оптимисти за представянето си на Евро 2022 в Хърватия

Ясен Радев и Кристиян Николов, които стигнаха до финалите на турнира по бокс за Купа „Странджа“, ще участват и на европейското първенство до 22 години в Пореч, Хърватия от 11 до 24 март. Младите таланти от националния отбор на България спечелиха сребърни медали на състезанието в София. Радев получи аркада, заради която не успя да излезе на финала в категория до 54 килограма, а Николов отстъпи пред класен противник Одилжон Аслонов от Узбекистан в категория до 80 килограма.

„Чувствам се много добре. Смятам, че се представих силно на турнира, особено за възрастта, на която съм. Яд ме е, че не излязох на финала заради тази аркада, защото вярвам, че можех да спечеля мача или най-малкото да се представя достойно. Съжалявам за аркадата, но в нашия спорт се случва често. Извадих лош късмет“, заяви Ясен Радев.

„Предстои Европейско първенство за мъже до 22 години, след което идва още един турнир от златните серии на ИБА, през май е и европейското за мъже. Вярвам, че след това представяне, най-доброто за мен тепърва предстои. Смятам, че няма непобедими боксьори. Който и да излезе срещу мен, съм готов да дам всичко от себе си. За това помага и конкуренцията с Даниел Асенов. Двамата се дърпаме напред. Това важи особено за мен, защото той е много опитен и класен боксьор. За мен е голям плюс, че имам възможност да меря сили с него“, коментира още боксьорът, цитиран от пресслужбата на Българската федерация по бокс.

„Раздадох се на 100 процента на Купа „Странджа“. Очаквах да спечеля първото място, но явно преценката на съдиите е била друга. Съперникът ми беше по-голям от мен, с много опит и явно това също оказа влияние. Като цяло съм доволен от себе си, във всеки един мач се раздавах. Нямаше нито един слаб съперник, така че направих максималното към този момент“, каза от своя страна Кристиян Николов.

„Смятам, че съм в добра форма и „Странджа“ показа това. Има още грешки, които трябва да изчистя, за да съм още по-добър на двете европейски първенства, които предстоят. Там целта е само една – златни медали и от двете“, завърши Николов.

Свързани статии

Back to top button