Снимка: БФТенис

Новини

Юношеските национали по хандбал са на подготвителен лагер в Габрово

22 състезатели водят двуразови занимания в зала „Орловец“

Националният отбор по хандбал за юноши до 18 години (родени 2004/2005 година) се събра за първи тренировъчен лагер в Габрово. Това е старт на подготовката на тази национална гарнитура за участието ѝ в M18 EHF European championship, който ще се проведе през месец август в Израел, информираха от БФХандбал.

22 състезатели водят двуразови занимания в зала „Орловец“. Специално за лагера от Германия пристигна Иво Петков. 192-сантиметровият младок се състезава за SG Nickelhutte Aue Е.V. в юношеската Бундеслига. Петима са състезателите на „Локомотив“ (ГО) в разширения състав – Любен Иванов, Кристиян Йорданов, Валентин Николов, Валентин Василев, Стелян Димов. По двама представители имат ХК „Осъм“ (Ловеч) – Теодор Георгиев, Александър Илиев, ХК „Раховец 2008“ (ГО) – Самуил Стоянов, Михаил Стоянов, ХК „Фрегата“ (Бургас) – Станислав Василев, Никола Анастасов, ХК “Албатрос“ (Бургас) – Марио Марев, Димо Георгиев и ХК „Добруджа“ – Маниел Димитров, Деян Малчев. С по един играч в разширения състав са ХК “Локомотив“ (Мездра) – Георги Вълков, ХК „Интер“ (Благоевград) – Мартин Борисов, ХК „Шумен -61“ – Андрей Жечев, ХК „Спартак“ (Варна) – Велизар Филипов, ХК „АСТИ-91“ (Хасково) – Павел Георгиев и ХК „Спартак“ (Плевен) – Иван Петков.

Старши треньор на тима е Йордан Димитров с помощник Иван Радев. Консултант на отбора е Емил Аврамов, а отговорник – Георги Андреев. За функционалното състояние на играчите се грижи Атанас Дичев.

Лагерът в Габрово ще продължи до петък. Треньорският щаб предвижда и две проверки – в четвъртък вечерта срещу мъжкия състав на „Чардафон“, а в петък преди обед срещу „Локомотив“ (Горна Оряховица).

Плановете са тимът да се събира всеки месец за по-кратки лагери, в които обаче да провежда по една-две контролни срещи за сработване на състава и трупане на игрови опит. На състезателите ще бъде изготвена програма за индивидуална физическа подготовка, която трябва да следват между лагерите. Очакванията са, че освен Иво Петков, на следващ етап към състава може да се присъединят и още две български момчета, които живеят и се състезават в чужбина.

Националният ни отбор за юноши до 18 години ще участва в M18 EHF European championship в Израел от 7-ми до 13-ти август тази година. Осем отбора ще премерят сили в Тел Авив. Жребият отреди на тима ни място в предварителна група „В“ заедно с Литва, Грузия и домакина Израел. В другата група са съставите на Нидерландия, Чехия, Гърция и Молдова.

Свързани статии

Back to top button