Снимка: БФБаскетбол

Младите надеждиНовини

Започна тестиране на талантливи баскетболистки, родени през 2010/2011 г.

Дирекция Женско направление към БФБаскетбол започна тестиране на талантливи баскетболистки, родени през 2010/2011 г. С идентифицирането на талантите до 12-годишна възраст и провеждането на Открити тренировки се ангажира Мениджър развитие на женския баскетбол към федерацията Албена Брънзова и Програма стратегическо развитие на подрастващи (ПСРП) „Стани по-добър“.

Бившата националка и състезателка в WNBA вече проведе едно занятие с подбрани момичета в София миналия уикенд. Тренировките ще продължат и този уикенд – в неделя, в баскетболната зала на стадион „Георги Аспарухов“ в столицата. Планирани са и множество тренировки и тестове в останалите баскетболни центрове в страната.

„Тренировките имат за цел да бъдат идентифицирани баскетболни таланти U12 (2010, 2011) за бъдеща селекция на националните гарнитури. По време на заниманията детайлно се оценяват техните технически и тактически умения с цел подпомагане на целенасочено надграждане в тяхното развитие като баскетболистки. Желанието ни е да работим съвместно с всички треньори на подрастващи момичета в страната“, коментира Брънзова.

Свързани статии

Back to top button