Снимка: БФБокс

Новини

Златен и три сребърни медала за България от първия ден на финалите на Купа “Странджа”

С титла от следобедния сеанс се поздрави Станимира Петрова

Златен и три сребърни медала спечелиха българските боксьори от първия ден на финалите на 73-ото издание на Купа „Странджа“. С титла от следобедния сеанс се поздрави Станимира Петрова (54 кг), а с второ място – Хавиер Ибаниес (57 кг).

Нови два сребърни медала във вечерната сесия донесоха Кристиян Николов и Радослав Панталеев. Двамата ни национали допуснаха поражения в изключително зрелищни битки във финалите на своите категории днес.

Николов (80 кг) проведе много здрав двубой, с красиви размени срещу опитния и рутиниран боксьор от Узбекистан Одилжон Аслонов. Срещата премина под бурните овации на публиката в зала „София“, а въпреки липсата на повече опит, Кристиян влезе смело в размяната. Съперникът му обаче успя да вземе аванс от първите два рунда, което бе достатъчно, за да затвори срещата с 4:1 гласа.

Веднага след него на ринга излезе и носителят на Купа „Странджа“ от миналата година Радослав Панталеев (92 кг). Опитният ни национал на свой ред също получи мощна подкрепа от трибуните в битката с друг представител на азиатската република – Мадияр Сайдрахимов. Двамата спретнаха шоу за публиката, но за съжаление Панталеев допусна да изостане в съдийските карти след първите два рунда. В третия съперникът му получи наказателна точка за удари в тила, но и това не промени изхода на двубоя – 0:4 гласа.

Програмата на финалите на Купа „Странджа“ продължава в неделя, съобщава БФБокс. В следобедната сесия на ринга ще се качат Ясен Радев (54 кг), Радослав Росенов (60 кг) и Светлана Каменова (57 кг). Припомняме, че тази година турнирът е със „златен“ статут към Диамантетана лига и е с награден фонд от 200 хиляди долара.
Мачовете се излъчват пряко по b1b.box. Билети за турнира могат да се закупят както на касата на зала „София“, така и в мрежата на URBO

Свързани статии

Back to top button