Снимка: Анна Недкова, БФХГ

Новини

„Златните момичета”, Ивет Горанова и Стойка Кръстева сред “Достойните българи”

Награди получиха и хора, спасили живот, дарили средства, участвали в каузи

За 19-та поредна година бяха отличени Достойните българи. Сред тях, в националната кампания на “24 часа” тази година, са „Златните момичета” и олимпийските медалистки Ивет Горанова и Стойка Кръстева.

Тази година големите награди на “Достойните българи ” бяха три. Първата беше за златните ни медалисти от олимпийските игри в Токио – ансамбъла по художествена гимнастика, боксьорката Стойка Кръстева и каратистката Ивет Горанова. Награди ги премиерът Кирил Петков, който е носител на титлата през 2019-а година.

“За нас това е една огромна чест. Сега седях и гледах всички наградени и наистина да имаме честта да застанем да такива хора, които са се борили за животи, които са съдздали толкова невероятни неща за човечеството, благодаря от цялото си сърце”, заяви председателят на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева.

Втората голяма награда беше за двама четвъртокласници от Разлог – Иван Фарфаров и Тимолеон Велкопулис. Те продавали домашна лимонада и с парите помогнали на приятел в беда. Награда получи и пожарникарят Давид Гълъбов, спасил двете малки близначета при пожар в жилищен блок в Благоевград. Давид е носител на наградата за втори път.

Преди няколко години той получи признанието заради помощта при наводненията в Северна Македония. Наградата днес му връчи премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски.

Награди получиха и хора, спасили живот, дарили средства, участвали в каузи.

Свързани статии

Back to top button