Младите надеждиНовини

Димитър Митов: От малък мечтая да играя за България!

Вратарят прави страхотен сезон с английския Кеймбридж.

Вратарят Димитър Митов прави страхотен сезон с английския Кеймбридж. Името му нашумя след отстраняването на елитния Нюкасъл от турнира за Купата на футболната асоциация на Англия, а българинът направи 13 спасявания в този двубой. Сега той мечтае за повиквателна за националния отбор.

„Най-голямата ми цел е да играя на високо ниво и да представлявам България!. Това е една моя мечта от много малък! Нямам търпение да чуя химна, да видя всички български знамена. Това ще бъде със сигурност най-добрият момент в кариерата ми”, каза Митов в интервю за БТВ.

25-годишният страж е роден в Монтана, но прекарва детството си в Козлодуй. Той започва кариерата си в школата на Христо Стоичков в Етрополе, а по-късно получава шанс и в местния Чавдар.

„Надявам се с моите изяви от наалото на сезона да съм заслужил тази повиквателна. И когато преценят, че съм готов да получа този шанс, ще го хвана с двете ръце”, каза Митов.

Митов получи признание за феноменалното си представяне срещу Нюкасъл в 3 кръг на ФА Къп по-рано този месец. Той попадна в идеалния отбор на вестник „Mirror“ в тази фаза на турнира.

Свързани статии

Back to top button