Снимка: Народен спорт / Naroden sport

Backstage

Христо Христов е спортист номер 1 на Варна за 2023 година

Състезателят на СК "Титан" Христов печели наградата за втори пореден и общо четвърти път. 

Състезателят по вдигане на тежести Христо Христов е спортист номер 1 на Варна за 2023 година. Традиционната анкета се организира от Община Варна, а класирането се определя с гласуване от местните спортни журналисти. Представителят на СК “Титан” Христов печели наградата за втори пореден и общо четвърти път.

Тази година националът, който е европейски шампион за 2022-ра, спечели сребърен медал в движението изхвърляне и зае четвърто място в крайното класиране е категория до 109 килограма на Световното първенство в Рияд (Саудитска Арабия). Негов личен треньор е Живко Николов.

Подгласници на Христов са Александра Вачкова (плуване) и Богомил Костов (карате киокушин), а в топ 10 влизат още Божидар Златанов (спортна гимнастика), Кирил Ушанли (спортна стрелба), Калина Христова (тенис на маса), Максим Стойков (културизъм), Мария Йовкова (тенис на маса), Пьотр Нестеров (тенис) и Тея Николова (плуване). Състезателката по карате киокушин Зорница Костова получи специален приз заради късното ЕП и титлата, която спечели.

За отбор в колективните спортове за 2023-та номер 1 е ПФК Черно море. Наградата “Младо дарование” получи националката по художествена гимнастика Елвира Краснобаева, която е от клуб Грация.  Призът за ветерани спечелиха Жана Кръстева (балканска шампионка по лека атлетика) и Пламен Дойчев (балкански шампион на троен скок), а за спортист номер 1 с увреждания беше избран Ваньо Биячев (канадска борба).

Свързани статии

Back to top button