Снимка: БФБокс/startphoto.bg

Новини

Над 400 боксьори със заявки за Европейското първенство в София

Над 400 боксьори от 39 държави се очаква да вземат участие на Европейското първенство за младежи и девойки в София. Шампионатът на Стария континент ще се проведе от 14 до 21 април в зала „София“. Интересът около турнира е огромен, като единствено представители на Русия и Беларус няма да вземат участие, тъй като страните са наказани от Международната федерация IBA.

България ще бъде представена от общо 18 боксьори на шампионата – 11 при младежите и 7 при девойките, информират от родната федерация. Входът за зрители ще бъде свободен. Началото на турнира е на 14 април, като официалното откриване ще бъде от 18:00 часа. Сесиите ще се провеждат от 14 и 18 часа, като финалите ще бъдат в два дни – на 20 и 21 април.

„Доволен съм от подготовката, която направихме. От една седмица правим спаринги с боксьорите на Румъния, а от днес започваме и с тези на Германия. Вече три седмици в София тренират и момчетата от Украйна, така че имаме възможност да премерим сили и да видим докъде сме стигнали. Това е поредната стъпка за тези момчета по пътя към мъжкия бокс, така че е хубаво да могат да се изявят пред родна публика“, каза в Пресклуб „България“ треньорът на националния ни отбор за младежи Борислав Бояджиев.
Списък на участниците за България на ЕП

Младежи

48 кг – Йоан Стефанов
54 кг – Любослав Методиев
57 кг – Димо Тониев
60 кг – Тони Илиев
63.5 кг – Марио Радев
67 кг – Любомир Ангелов
71 кг – Кристиян Митев
75 кг – Стелиан Страхилов
80 кг – Жан-Божидар Сидеров
86 кг – Георги Стоянов
+92 кг – Кирил Борисов

Девойки

48 кг – Люба Атанасова
52 кг – Николинка Бояджиева
54 кг – Кристина Станева
57 кг – Румяна Александрова
63 кг – Вергиния Тилева
75 кг – Йелис Илязова
+81 кг – Гергана Георгиева

Свързани статии

Back to top button