Снимка: БФКА

Младите надеждиНовини

Слав Киров и Боян Киров – сребърни медалисти на завършилата европейска купа по спортно катерене – боулдър

Състезанието се проведе в Шамбери, Франция

През изминалия уикенд със световна купа за мъже и жени и европейска купа за юноши и девойки започна официалният международен календар в спортното катерене. Два сребърни медала успяха да спечелят Слав Киров (юноши 16/17 г.) и Боян Киров (юноши 14-15 г.) на европейската купа за юноши и девойки в Шамбери, Франция. Това съобщиха от федерацията по катерене и алпинизъм.

Слав Киров потвърди отличната си форма и с 5 топа се класира без проблем за финалния кръг. Той демонстрира за пореден път високата си класа и с 2 топа и 4 зони зае 2-ро място във финала, само на 1 топ разлика от победителя Юлиян Вимер от Австрия.

Боян Киров направи отлично представяне в състезанието и след второ място в сутрешната квалификация успя да запази това класиране и на финала, оставайки с 1 топ по-малко от победителя Самюел Ричард от Франция. Това е първи медал за Боян на официално международно състезание при юношите. Другите български участници бяха Елисавета Велкова и Петра Барова при девойките, които взеха участие в състезание от такъв ранг за първи път в тази възрастова група и заеха съответно 28-мо и 33-то място.

Свързани статии

Back to top button