Снимка: Actualno.com

Вдъхновяващи истории

Флаг футбол: Магията на “Софийските вещици” (ВИДЕО)

Американският футбол е контактен спорт, изпълнен с тежки единоборства, много битка и плеяда от емоции. Според стереотипа може се практикува само от внушителни мъже с огромни екипи и предпазни каски. Е, всъщност не е съвсем така. По-безопасната вариация на спорта – флаг футболът, позволява на деца, жени и любители също да демонстрират своите умения. Един сплотен отбор от вдъхновени момичета доказва, че магията на играта може да бъде пресъздадена и в България.

„Софийските вещици“ е първият женски отбор по флаг футбол в страната. Създател на клуба и треньор понастоящем е Ивайло Симов. Той е основател и на мъжкия тим по американски футбол “Софийските рицари”. “Много от приятелките на „рицарите“ искаха да се направи отбор само за жени и аз се съгласих. Момичетата идват всеки път на тренировка, редовно, с огромно желание. Вече от година и половина развиваме този отбор и имаме 17 активно трениращи момичета”, сподели Симов пред камерата на Actualno.com.

Повече за “Софийските вещици” и бъдещето на България във флаг футбола, който е част от програмата на Олимпийските игри в Лос Анджелис 2028, вижте във видеото:

Свързани статии

Back to top button